dag 5: en gammal bildmin underbara mamma.. kortet är taget på torggatan i åmål när vi bodde där, jag tror det var runt -92, -93 nånting..jag är runt tio år gammal på bilden och om jag minns allt rätt så har min mamma samma dag gift sej med min syster nathalies pappa.

det gör så ont i hjärtat att se bilden. jag saknar dej så himla mycket o det är en kamp varenda dag för att orka utan dej. det känns ibland som att allting inuti mej vrider sej av både smärta och längtan, som att mitt förstånd har blivit borta med åren för jag kan inte förstå att du inte är nära mej längre. jag vill krama dej, känna din lukt, känna din kärlek. det är så tomt utan dej, det gör ont.. livet går vidare, jag vet. man lär sej leva med saknaden, jag vet. men jag kan inte sluta avundas andra som har sina mödrar kvar, jag förstår inte vad jag gjort för att få gå igenom det här? resten av mitt liv..utan dej, varför?

dag 4: min hobby

jag har en del hobbies. o de ser ut såhär;scrappbooking ska vara med oxå,men jag har ingen bild på det just nu. bilden i mitten på kameran har jag inte tagit själv som ni förstår. : )

dag 3: en familjemedlem

det här är min favoritfamiljemedlem, min lillebror robin! han är en klippa i mitt liv o trots vår åldersskillnad på tio år så känns det som om vi förstår varann bättre än några andra. han är en av de få pusselbitar som krävs i anjes helhets-pussel, jag älskar honom som en vårdande, orolig, kärleksfull o störtskön storasyrra ska göra.
min lilla skitunge, du är så jäkla bra!
dag 2: favoritpryldag 1: självporträttthis is me and my beloved (presagaute's) troll.

foto-tema

det är många som följer den här listan just nu o jag får väl hänga på! men eftersom mitt liv handlar om hundar eller hästar så lär varje dags uppgift relatera till mina djur, men det är ni nog vana vid!

Dag 1:
Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”grön”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Vardag
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema ”olika”
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag åt
Dag 27: Tema ”två”
Dag 28: Väder
Dag 29: Senaste bilden av mig själv
Dag 30: Valfri bild

jag erkänner..

..jag har fallit för per! det tog inte mer än ett par dar så var min hemska fruktan borta ju! vilket lätt problem..tänk om alla vore lika lätta. just nu ligger han o snarkar på sin bädd. lorten var här tidigare idag o käkade frukost med oss o då fick per passa på att visa hur man tar soffan, haha. ja jösses, ideér. så, ja..med lite råd från M så har jag väl lämnat min hjärteplats för mops o gått över till frallgänget.. min andra M (sambon vill säga) har redan bestämt namn. så lätt var den övertalningen!

PP

alltså, för att göra en promenad roligare så är det enklaste sättet att skaffa sej en fralla. jag känner mej megatöntig o skrattar hela tiden, för att inte tala på hur gulligt det ser ut när han ska pinka in hemis revir, hemi pinkar ju flera mil högre upp än perra! åh, det här nog det roligaste hundvakteriet jag hittills varit med om. min per-fobi är borta med vinden!

ett litet besök

vi är hundvakt. eller..vakt. åt något. man inser vad det är man äger själv, femtikilosklossar. men de är ju hundar iaf. vi är vakt åt nåt litet, gulligt, självsäkert o coolt. nämligen han här;


bild lånad av; www.x-presa.net

jag har härmed påbörjat terapi; per. M & G brukar skratta åt mej för att jag hela pers livstid varit rädd för honom, o nu har jag honom i mitt egna hus!! ingen aning hur detta ska sluta......närå, det går så bra så! han är supersnäll!

men vill man känna sej mesig så ska man gå på promenad med en fralla, haha. jag skrattar hela tiden!we have miranda and gaute's (presagaute's kennel) little boy per in our house, he is just visiting for a few days. well, they've (M & G) been laughing at me for a long time now because ever since the beginning of pers life i've been afraid of him, so now - mission per is started. actually..it is going good! i'm still alive!

hemi

lilla söta hemi, han är så söt! igår var han med pappa ute i skogen en sväng och sågade ner träd. han fick tag i ett litet träd som låg på backen o drog iväg med stammen men först var han tvungen att ta bort alla småpinnar som låg runtomkring. han tog tag, drog loss o la dom en bit brevid det lilla trädet han skulle ha med sej. så söt! rensar o plockar omkring sej!

this is anjeI'm inside of me, searching through the things
trying hard to find, pieces that match together in life
we arranging my confusing thought
trying hard to find feelings that I can bring back alive

I believe in so much more than just be nice and saying alright
I deserve to be this good don't you bring me down
There is so much more to life than this
I just cannot say it straight to your face

Fought inside with, reaching forward
making tears fall down, ready to aim, ready to fight
complicated, words and silence, making tears fall down
ready to fight, know that I'm right

I believe in so much more than just be nice and saying alright
I deserve to be this good don't you bring me down
There is so much more to life than this
I just cannot say it straight to your face

the good old times..

jag hittade en skiva som det var en massa gamla bilder på, snart tre år gamla. hur underbart är inte det? så nu har jag nostalgikväll..ska dela med mej av några!


presagaute's p.j.ö "eva" på besök sommaren 2008


waica sover på sin egna soffa, på sitt egna sätt..


waica o hennes bästis svansen..


waica, våren 2008


trollet o lilla sixten, hösten 2008


trollet när hon bara varit hemma några dagar.


vår gamle vän slipsen. och som med alla andra djur i huset fick vi honom av M & G!what comes next..man försöker skratta, tänka på annat, sysselsätta sej..men var o varannan minut påminns man om känslan o tankarna. jag som "började om" med denna blogg, jag kände mej lycklig o på nåt vis nollställd. jag tänkte att det bara handlar om mina hundar nu, hundarna o min kärlek. men så slås man ner till marken med en käftsmäll, den onda sidan av livet gör sej påmind om att den finns o nu sitter jag här med massa känslor inombords som jag måste få ut. det här är nån slags terapi för mej. egentligen bryr jag mej inte om att någon läser, jag är inte ute efter att få människor till att tycka synd om mej..eller de mina. jag vill bara skriva av mej, för här är mitt ställe, här är jag. ..som för bara någon vecka sen endast handlade om mina hundar. och min kärlek. nu handlar jag om sorg även.

ibland orkar jag inte kämpa o hålla modet uppe. jag orkar inte skratta, jag orkar inte tänka positivt. jag vill bara ge upp. jag har kämpat i flera år nu med att hitta mej själv och min lycka. nedslag efter nedslag har skett, minst en gång om året.. o varje gång handlar det om döden. jag avskyr döden, jag är rädd för döden.

varför kan det inte bara flyta på?

hemi

we took some pics on our precious hemi the other day, pretty good pics actually! ; )
hemi is after norris (crak de targoviste) and feni (presagaute's feni).
vilotid

efter fem dygn på intensiven i falun känns livet ganska tungt. det är med blandade känslor vi kom hem imorse kl 5.. det är gott att få krama våra djur igen o känna kärlek, tröst o värme. men ingen av oss står ut med tanken att vara 30 mil bort.

när det blir så tydligt att ett liv kan avslutas på ett sätt som är maktlöst o inte går att kontrollera så funkar man inte som man ska i skallen.. vi har vakat, vakat o vakat. funderat, frågat o gråtit. tankarna mal runt hela tiden o jag personligen har ifrågasatt vad som är värt här i livet.

jag vet inte hur jag ska tacka mina underbara vänner o familj som ställt upp för oss när vi tvunget fick åka iväg, ni vet vilka ni är o jag älskar er så ini bomben! om jag bara kunde beskriva min tacksamhet på något vis men det kan jag inte! det har varit så skönt att veta att våra barn varit i trygga händer o jag är stolt över att ha de bästa vänner man kan tänka sej!
o för att inte prata om m's fina syskon, tusen tack för kläder o mat!!

resan är inte över än, på länge. men jag hoppas innerligt att detta slutar lyckligt. för jag är trött på att ha ont i hjärtat nu.

fortsätt kämpa!

och så var det slut på lyckan..

..för den här gången. nä, jag ska inte ropa hej innan jag är över bäcken men 'ven om allt går bra nu (som jag innerligt hoppas) så kommer det dras igång en vals som heter duga.

jag är så fruktansvärt trött på att vara rädd för att vara lycklig, sådär jättejättelycklig! för det är mitt i de lyckorusen som det alltid händer något, man hajar till o inser hur skört livet egentligen är. man inser att man inte ska ta allt för givet. man inser hur mycket alla betyder för en. man inser att man inte är stålmannen eller odödlig. man inser att man borde ta bättre till vara på allt man är rädd om.

kämpa nu, kämpa! jag vill se dej igen!

hanni

idag har vi haft besök av hanni o husse ginta! hanni är en jäkligt glad blandning på nästan 2 år, så himla go! såklart var jag tvungen att ta några bilder! : )


vår ute?

idag lyser solen men det är då allt annat än varmt ute, det blåser så ini norden o halt som i skridskohallen. jag o hemi har varit i stallet på morgonen, som vanligt. delilah fick en promenix o lite mys vid köksbordet, hon vill ju alltid sitta i knä så idag när hon satt där sjöng jag för henne o då blev hon jättekelig, tryckte in huvudet mot halsen o myste på..så jag sjöng lite mer! världens goaste hund är hon! alldeles fantastisk! mathias älskar henne mer än något annat så det är nästan så man blir tårögd när man ser de två. det är nog så att man blir kär i sin hund..
nu ha ja kom hem ifrö hagförs

för att orka hålla sej vaken o inte bli ett vrak när man väntar på valpar så måste man ju hitta de där goda tingen i livet som gör en lite piggare.. o hur har då vi gjort?+

COCAINE WILL BLOW YOUR BRAIN