bebis

efter vägkanten hela biten in till stan är det fullkomlig översvämning av vitsippor, jag har nog aldrig sett så mycket!! så vackert o fint! vi passade såklart på att ta några bilder! 

en liten bebis..

jämt nyss har jag kikat lite på ett litet minitroll som ligger i köket brevid sin mamma o snosar. lilla sjösalakvinnan är här på besök nämligen! trollet blev superglad när hon fick se henne igen! "en lekkompis!!"
det känns skoj med en valp i huset, även om det bara är för en stund. men hur bra är inte det egentligen? kom hit med valpen, men jag lämnar tillbaka den när den vuxit i sina tassar o öron! 

såhär ser bebis ut.

bilden är lånad av presagaute's kennel

frej kickan

igår bestämde jag o sambon (ok..jag..) att vi skulle ta en promenad med hästarna! dags att röra på hullet så kickan kan glänsa på beachen i sommar..hosthost.. jag tränsade kickan eftersom jag fick ett supersug efter en ridtur men ORKA SADLA. dessutom har jag rivit isär allt som går på hennes sadel när jag gjorde ren den o smörjde upp allt, så om jag skulle haft sadel hade jag behövt pyssla ihop det..tar nog inte så lång tid dock men är man lat så är man. så jag nöjde mej med att tränsa henne. gick en bit först o när vi vände för att gå tillbaka studsade jag upp. jag trodde hon skulle vara ganska cranky som hon brukar vara, men nä. nästan som hon njöt lite! fina, fina kickan! första gånge jag red henne barbacka så tyckte jag det kändes som om jag inte hade nån kontroll men nu var det skönt att bara lunka utan en massa läder-crap så barbacka-turer får det bli fler gånger! troll i sitt esse!
hittade ett gammalt inlägg..

..från min gamla blogg. detta skrev jag i april 2007. 

..::MIN BÄSTASTE BÄSTIS::..


Emiil.
Min älskade lilla lus.
Du är något alldeles speciellt. 
På nåt vis känner jag att jag vill tillägna denna blogg till dej, vet inte riktigt varför..? Kanske för att vi inte träffats på länge, inte haft den kvalitetstiden vi brukade ha. 
Men so what? Vi vet alltid vart vi har varandra, o efter drygt ett års vänskap har vi inte stött på ett enda problem! Precis som det ska va.
Jag håller dej närmast mitt hjärta, o jag vet att du aldrig skulle missbruka den platsen. 

När jag vill va ensam, låter du mej va.
När jag behöver din axel att gråta ut på, ja då finns du där.
När jag är arg, tar du emot min ilska.
När jag är glad, delar du min glädje.

Det finns inga ord som kan förklara hur mycket jag älskar dej.
Jo..precis som min egen syster.
..som min lilla lillasyster..


image21

Välkommen till nya skk.se

12 apr 2011 Det är mycket nytt, här får du tips och råd om hur du hittar på sajten. Efter ett år av utveckling kan vi nu stolt presentera vår nya webbplats. Med nytt utseende, ny struktur och mycket nytt innehåll hoppas vi att skk.se ska bli din viktigaste kanal för allt som rör hund.


Källa: SKK

fortfarande måndag..

blev inga videkissar som jag skrev om i förra inlägget. våren har hunnit före mej o alla kissarna har slagit ut = inte lika fint längre. istället tog jag en promenad med kickan, i motionssyfte. det som var spännande dock, var att den som motionerat mest var chiefen som var kvar i hagen! helt genomsvett, jag har nog aldrig sett en så svettig häst! stackarn, orolig för att kickan ska försvinna..kan inte vara lätt att vara kär! måndag

måndagsångest. deluxe! så nu tar jag med mej katten ut o plockar videkissar! här ska det pyntas på trappen!

troll

jag är så glad över mitt fina troll! imorgon..

When the rain
Is blowing in your face
And the whole world
Is on your case
I could offer you
A warm embrace
To make you feel my love
Imorgon ska vi säga hejdå..är det meningen. Jag kommer säga "vi ses snart..i nangijala."
Det är tomt och saknaden gör ont.

hemi

i vår trapp är det ett fönster ut mot gården och där älskar hemi att sitta..han är en trappnörd. de första månaderna så stog han där o kollade på allt men för ett tag sen insåg han att man faktiskt kan sitta ner.. han kikar på korna, på hyresvärden som kör med sin traktor, på bilarna som åker förbi oss o om det kanske kommer en o annan fågel o flyger förbi. kanske är han en livsnjutare? eller har han första-vakten här hemma tro? kexet

när vi bodde i vansbro förra vintern så fick vi en katt. hon hette ärtan men vi döpte om henne till kexet, varför vet jag egentligen inte. ärtan är ju ganska sött! 
hon följde med oss i flytten till säffle o lägenheten, efter någon månad så klämde hon ut en kattunge. en liten söt, grå sak som fick heta mini-lorten. han skulle nämligen bo hos vår vän lorten när han blev stor. 

med lilla kexet och 2 canarios på ynkliga 59 kvm kände vi tillslut att det var lite mycket..kexet fick flytta med sin son till lorten. o där har hon bott i ungefär ett halvår tills hon bestämde sej för att vandalisera lägenheten..! hon rev tapeter överallt..det testades en massa olika saker för att få henne att sluta men hon gav sej inte. så då fick hon flytta hem igen.. just nu håller hon till i vardagsrummet mest, kanske för att hundarna inte får vara där. hemi gillar hon nämligen inte alls! på nätterna smyger hon upp till oss i sovrummet..sötnosen! så småningom ska hon få på sej sitt tuffa rosa nithalsband o dörren kommer öppnas! massa skog och åkrar som blir bara hennes, kan ju inte vara bättre för en liten söt katt! 

så, välkommen hem igen kexet! dag 30: valfri bildjag avslutar detta foto-projekts-temas-tjofräs med en bild på min fina, fina, FINA hemi! han är mattes stolthet o är ordagrant den där oslipade diamanten som man brukar prata om ibland.. 

men..

jag kan ju inte låta er missa mattes andra skönhet i huset som nu har kommit hem efter sin bäbis-semester, gladare än nånsin! två vackra jävlar!

trollet

som de flesta vet så har trollet varit på bäbissemester, hon har alltså fött valpar. för er som inte vet så kan jag berätta att trollet är en tik som vi har från presagaute's kennel och henne har vi på foder tills de har tagit sina kullar på henne. vi har ganska nyligen fått hem henne igen och det var med blandade känslor får jag erkänna. hon har ju varit borta i över två månader, det händer mycket på den tiden. för att inte prata om vad som händer i hennes huvud.. men ja, jag behövde inte vara orolig..har jag märkt nu i efterhand. M o G nämnde något om att vi skulle få hem en trött tjej, kanske något seg till en början. nähä du! hon är gladare än nånsin, skuttar omkring som om livet är en dans på rosor, älskar allt och alla! det är skönt, så skönt. nu är liksom allt som vanligt här hemma.. 

ingen kan ju ha undgått att det har hänt en del tragiska saker i livet hos sjörs/ljung. i stort sett hela valparnas uppväxt har vi haft massvis med andra tankar i huvet och det blev inte som jag hade tänkt mej. jag trodde att jag skulle mer eller mindre bo uppe hos trollet, i hennes valplåda med alla småttingar.. å andra sidan så är det ganska bra för jag har ju inte kunnat fästa mej vid dom som jag antagligen skulle gjort om jag spenderat mina veckor där. det finns dock en liten av dom som snurrar i mitt huvud dagligen , och det är frun (presagaute's frun på hammersta)..henne fastnade jag för redan första dygnet i hennes liv, det var pga hennes färg. hon var lite ljusare än de andra. efter några veckor såg jag bild på henne o tyckte hon var ful, haha.. stackars tjej! men så åkte vi upp när de var runt 6 veckor o jag möts av världens mest sötaste lilla dock-valp. att jag inte dog! där har vi henne, i mitten. lilla söta frun..som inte har tillräcklig mask. men vad gör det när man är söt som en jävla sockerskål! geud va jag vill ha henne här hemma. men nä. inga valpar här inte. men tänk om jag kunde fjäska till min pappa så han kan ta henne. eller min lillebror. eller min granne! jag lovar, jag är hundvakt närsom, hursom, varsom!

nåväl. det förstod man ju redan sen innan att trollet skulle få dundersöta ungar!

dag 29: senaste bilden av mig självja, det bör ju vara den här tror jag. fotograf är sambon och bilden togs när vi hade promenerat till stan o tillbaka..

dag 28: väderen vacker bild som M tog i början på vintern, dimma är vackert!