dag 27: tema ”två”två små söta trynen!

dag 26: detta skrattar jag åtdet spelar ingen roll hur stark min man säger sej vara, vill inte chiefen gå - då går inte chiefen!

vintern blev för lång..

den här sången och inlägget vill jag tillägna min svärfar..jag saknar dej så otroligt mycket och jag trodde inte att en människa kunde göra så stort avtryck i mitt hjärta som du gjort. jag har kämpat inombords tillsammans för att du skulle må bättre men du ville något annat. även om det sårar oss andra som är kvar så vet jag att du mår bra nu. jag känner trygghet i att du ser ner på oss, stöttar oss där du är nu i beslut som vi annars har valt att ringa dej för att få din åsikt om. jag ser på stjärnorna varje kväll o ser din stjärna glänsa extra starkt. det värmer mej.

jag är så glad över att få vara med din son varenda dag, jag är så stolt över att få vara en del av er två, av hela er familj. i honom lever du o det känns gott att när jag vill krama dej så kan jag istället krama honom..
du tog emot mej med öppna armar, jag minns det som igår. aldrig har jag känt mej så välkommen! det var mörkt och jag var nervös som en liten sjuåring som ska börja första klass.. jag hade med mej gimli som du blev bästa polare med, han älskade dej så! du kramade mej o sa till mej att det var på tiden att mathias träffat en riktig tjej..jag tog det som ett skämt men jag har insett efteråt att du menade det du sa. o det var sån du var; ärlig rakt igenom. aldrig behövde man tvivla på dina ord.
du hjälpte oss i svårigheter, när du själv hade det svårt. tack vare dej har jag och M orkat kämpa på..din godhet och ditt vackra hjärta lyste igenom din trasiga själ. när du log så sken solen på oss, kändes det som. det var en lättnad att se dej komma gåendes mot oss på gården med ett leende, ibland var du så glad över att se oss så du kramade oss båda. men bara ibland. ungefär som ett ivrigt barn som inte kan hålla emot längre, det spricker och man bara måste..

det är så tomt utan dej. så fruktansvärt tomt.. ibland kan jag nästan inte hejda mej när jag är på väg att fråga M den obligatoriska frågan om han har ringt dej. hur du mår. vad du gjorde och om du ville att vi skulle komma upp. du var så självklar i min värld och även om livet ibland har sina små hinder och man ses kanske inte så ofta som man egentligen vill så tänkte jag på dej varje dag. jag ville så gärna göra dej bra. jag hade en vision..

tack för att du gav mej din son, tack för att jag fick vara en del av dej i dessa år, tack för allt du gjort för mej. jag ska för alltid ta hand om M åt dej, jag ska göra allt jag kan så att han får vara lycklig, just som du ville.
jag älskar dej oändligt mycket och jag saknar dej ännu mer. sov så gott nu o hälsa min mamma.


dag 25: i all hastdet här är det bästa jag kan komma på till "i all hast".. en bild som tas vid ett exakt perfekt ögonblick, jag tycker bilden talar väldigt mycket för hur vår nyår var!

dag 24: detta gör mig gladdet är inte just specifikt den här hunden som gör mej glad (jo det gör hon men det är inte det jag vill berätta i detta inlägg) o det är inte heller just den här bilden utan det är ägarna till hunden. mina uppfödare - miranda o gaute.
jag har turen att ha så bra uppfödare o de vet så väl om att jag är supernöjd med mina hundar, men det jag inte tror att de vet är att jag känner mej väldigt ärad att få förtroende av dom som jag så ofta får. t ex, vi har passat några hundar åt dom genom åren, jag har själv höga krav på mina hundvakter - det är en hel lista med to-do's o vad man får/inte får göra! när jag tänker på hur jag själv är utgår jag ju ifrån att andra är likadana, hundar är ju som ens barn = dyrbarast i sin omkrets. o jag får chansen att ta hand om deras guldkorn! hur awesome är inte det egentligen? 
ett annat exempel är att jag har vid ett par tillfällen varit med när det är valpning på gång. även det är ett stort förtroende, iallafall tycker jag det! en sådan stund kan vara påfrestande, man vakar o vakar o vakar..man blir trött, hungrig, sliten o korkad i huvet. jag själv hade inte velat ha "vem som helst" i mitt hem om det skulle valpas här, men de kör på sitt rejs o är sej själva rakt igenom även när jag varit där, flera dygn i sträck! jag vet inte med er men jag kallar det förtroende! 

så. summa summarum = de gör mej glad!

dag 23: en sommarbildjag o hemi tog en tur på duse i somras. mycket mysigt!

dag 22: mitt beroende..


..är förmodligen den här mannen. ibland känns det som att jag inte kan överleva utan honom. klyschigt, jag vet. men ändå, ibland känns det faktiskt så!

hemi

hemi har under några dagar varit ensam hund i huset, lilla per o fina lilah har åkt hem till sin mamma o pappa i hagfors.. det blev SÅHÄR tomt!!! och SÅHÄR lugnt! som MLI sa häromdan när hon var här en sväng; "det är så tyst.." och ja, det är det! men ändå så skönt. vi har verkligen haft kvalitetstid med vår herre, njutit av varenda promenad, lekt i skogen, tränat på hundmöten, tagit bilder o fått några extra matbitar vid köksbordet. (nej våra hundar tigger inte alls vid köksbordet. och nej, våra hundar får ingen mat vid köksbordet heller. nej, nej, inte alls!) han har visat sin verkliga sida och skött sej exemplariskt, vilket får oss att älska honom ääännu mer såklart. 

här är några bilder som vi tog vid kyrkomuren när vi promenerade in till stan. 


vad är en hemi utan dregel?jag måste ju säga att vi är MYCKET stolta över våran hemi, som vi faktiskt inte trodde skulle bli såhär snygg. han är allt en redig charmör..mammas lilla hjärta! 

för övrigt vill jag tillägga att promenaden som vi tog in till stan med hemi gick superbra! det är inte många gånger vi har varit i stan på sistone för att gå på promenad, det har helt enkelt glömts bort. så i helgen gjorde vi slag i saken o gick in (vi bor några kilometer utanför stan). behöver jag säga att hemi skötte sej? vi mötte flera hundar på den lilla gångbanan o det gick kanon. vi mötte även joggare, tant med rullator, cyklister, människor som stirrade på honom (med ett leende så jag antar att de gillade vad de såg), barnvagnar..ja allt man kan tänka sej mötas på en promenad o ingenting var han brydd om! jag trodde faktiskt att de som joggade emot oss skulle vara ett orosmoment, men icke. jag är imponerad och stolt som få och väldigt kär i min hund!

TACK SOM FAN miranda o gaute (presagaute's kennel) för ännu en toppenbra hund!

dag 21: när jag var litennär jag var liten så var det här min dröm! nu kan leva ut den drömmen varenda dag! ♥

dag 20: tema ”olika”


olika hundar men samma ras!  
jag är inte helt säker på namnen men jag gör ett försök! från vänster; presagaute's macchi (stavning? rätt namn? ludwig kallas han till vardags vet jag iaf), presagaute's ? (tyra), presagaute's troll och presagaute's puma kanske? (tror att hon kallas nila till vardags). 

bilden är tagen i ransäter sommaren 2010.

det är inte jag som tagit bilden, det är som ni ser gaute larsen.

dag 19: här bor jag


dag 18: känslordet här kortet väcker många känslor hos mej. det är jag o min lillasyster nathalie som firar jul hemma hos mormor o morfar. till höger vid bordet sitter vår mamma o jag ser henne framför mej än idag. 
nathalie är livrädd för tomten, därav hennes rödgråtna ögon.. det är ett fint minne trots tårar o tröst, ibland önskar jag man kunde ta sej tillbaka dit..

dag 17: ett ögonblickdet här minns jag som igår..när jag bestämde mej för att det är jag o kickan!

dag 16: självporträtt i svartvitt


dag 15: kärlek

på väg till avesta och svensk vinnarutställning så tror mathias att han är lite klämkäck sådär, han orkar fånga både sitt feta smajl o en sovandes anje på bild! meeen....skrattar bäst som skrattar sist!!det här är kärlek det..

dag 14: en vinterbild

det var ju typiskt att jag använde en vinterbild till förra inlägget då. men ni får stå ut med en till!här är en bild som jag tog hos siwan i början på vintern, hon driver lillmossens stuteri utanför säffle. hon har några stycken småttingpållar där o dom är bara så jäkla söta så man smälter när man ser dom! här har vi ruby, om jag minns rätt! : )

dag 13: tema ”ljus”


ljus i dubbel bemärkelse! snö och sol lyser upp lantlivet. förhoppningsvis är väl den här säsongen snart över..

blandade känslor..

idag har jag gråtit av både lycka o sorg. mitt huvud är tungt och jag vet inte vad jag ska tro om hoppet längre. "man ska leva på hoppet" säger vissa. vart är mitt hopp? känns som att jag hoppade för flera år sen, hoppar jag än?
skulle bara vilja andas ut och slappna av..

jag är så evigt tacksam för snälla vänner! lillebror, mitt speciella päron, M & G..man kan kalla er mitt bokstöd, sånt där som står i hyllan o håller upp böckerna så de inte ramlar omkull. well, ni är mitt bokstöd.

dag 12: vardag

min vardag börjar med hästarna, det ska fodras, tas ut och mockas..


..övergår till hundarna, ett gäng promenader, aktivering o frukost..


..för att förhoppningsvis sluta med mys med älskling! 


dag 11: tokigthär skulle vi ta en bild på hemi när han badar, det ser mest ut som en vattentokig utter eller nåt. sjölejon kanske?

dag 10: detta gör mig glad


kärlek..


mina pojkar..


kickan..


att fotografera o få bra bilder..mina fina tjejor!


..och självklart mina två stora hjärtan i livet!

dag 9: dagens..

..saknad. jag längtar ihjäl mej efter min sessa!!!


dag 8: en favoritbild

jag har många favoritbilder så jag tänker faktiskt lägga upp flera! börjar med en på mej o heta emil, den är tagen i frölunda i början på vår vänskap - it's just perfect!nästa bild är en som jag tagit med M & G's kamera på svensk vinnar-utställningen i avesta, 2010. ingen aning vad som är det jag gillar med bilden exakt, men ivartfall är den en av mina stora favoriter!!den här bilden har jag tagit på vår trapp, tänk så fint det kan bli med lite dimma!min vackra man o delilah är ett par som gör sej så grymt bra på bild, den här tog jag för inte alls längesen o jag är väldigt nöjd själv om jag får säga det!jag har många, många fler som favoriter men det får räcka såhär så länge.. : )


dag 7: en bild som jag aldrig lagt uppdet här är jag i hagfors när jag o trollet var där för en photosession. : )

dag 6: tema ”grön”


mathias är rätt "grön" på att ställa ut, men det går ju bra ändå! : )