Katten Morgan

Åh vilken störtskön kille vi har fått hem! Han hänger med på allt förutom när vi går på promenad med hundarna, då stannar han vid grinden o väntar på oss. Varje kväll följer han med upp o sover mellan oss i sängen. Han har satt Hemi på plats och Trollet är nog hans bättre vän här hemma! Tusen tack till Vicki för en toppenkatt, lika personlig som resterande katter vi fått från henne!

Riktig sommar

Mitt tecken på riktig sommarvärme är när hundarna inte ens vill vara ute längre. O inte pga regn, snö, slask eller annat utan enbart pga att det är inte lika varmt inomhus.

Hemi

Troll är i höglöp o Hemi är i högabstinens! Vanligtvis är Hemi en ganska pipig hund, får han inte vara med så piper o tjuter han. Får han tråkigt emellanåt så ylar o brölar han. Nu för tiden kör han hela registret hela dagarna i ända..idag startade han kl 06. Jag har dock hittat ett ställe där han kan slappna av o det är i bilburen. Så några timmar om dan sover han där. Dock gjorde jag ett misstag förut, jag satte honom i bilen o gick på promenad med Troll. När vi kom tillbaka skulle jag fylla på hans vattenskål, han sov hårt och gulligt som ett barn så jag väckte honom såklart..FAIL! Skulle jag aldrig ha gjort. Nu sitter han där o ylar, trots promenader, lek i trädgården, hängt i "sitt" rum så tröttnar han inte, yla is the shit! Nu har vi provat allt och det enda som hjälpte lyckades jag förstöra.. Stackars hund, inte lätt att vilja liggas..

Ögongodis..Jag har för övrigt den här bilden på mitt bankkort, väldigt trevligt att handla med kort nu för tiden.. ;)

Smakprov från dagens fotografering

Fler bilder kommer senare..

Dagens bild.

Jag har lite svårt att släppa taget om de små söta godsakerna uppe i norra Värmland så ni får här ytterligare en bild på en av Is bröder!

bloggriket?

http://www.bloggriket.se/#

tydligen ska man klicka på länken..!? jag har noll koll.. ;)

hörnbo..

Kom på att jag fotade detaljer hos Mathias pappa när vi var där i vintras som jag inte ordnat till än. Dags att börja med dom så ni får se, där uppe i Dalarna finns det massa fint att se på!

kärleken..

idag vill jag visa upp kärleken i mitt liv! jag är så fantastiskt glad att han finns så ni anar inte!

Emil

Idag bjuder jag på några bilder på Emil (Emelie) som jag tog när jag fotade henne o Peter - Dirty Petes. Jag är själv väldigt nöjd med bilderna! 


LottIs bror

Lilla Is kallas mer o mer för Lottis. Is är en dam som vet vad hon vill o är inte rädd för att visa sin vilja, sägs det.. ;) Att döma av en bild som ligger på FB så satte hon sin bror på plats och då fick jag en syn framför mej hur lik hon är min mamma till sättet. Min mamma Lotta var en kvinna som inte var så stor på jorden men jävligt kaxig o satte de flesta på plats när det hettade till i hennes humör! Jag fick en känsla av att det är min mamma som existerar i lilla Is, därav smeknamnet LottIs. 

Idag bjuder jag på en bild på LottIs bror. Vem av dem det är har jag ingen aning om..antingen är det Dagg, Blixt, Tromb eller Bris. :) 


På tur till Hagfors

Häromkvällen fick vi ett infall o drog till Hagfors för att hälsa på våra uppfödare. Eller nej..nu ljuger jag. Vi ville hälsa på lilla Is! O det va bannemej det sötaste jag nånsin skådat, hon slår alla valpar med hästlängder! Jobbigt söt! Som en liten gris vankade hon över gräsmattan med det lilla trynet i vädret. GOSH! O hon ska hit?! Jag är så stolt! Naturen..

Jag tycker om detaljer i mina bilder. Jag kan se det lilla extra i en tråkig planka, eller det fina med ett grässtrå som sticker ut lite extra. Naturen har massa olika godbitar att bjuda på och ibland kan man ju spexa till naturen med egna prydnader. Här får ni några bilder på vad jag tycker gör omgivningen lite extra vacker! 


Livet..

Ibland tar livet stora vändningar och vad gör man då? Jo, man inser vad man kunde ha gjort bättre, inte gjort alls eller så funderar man på hur fan man egentligen tänkte. Men vad är livet då? Är det inte att erfaras, att upptäcka och att misslyckas. Man måste misslyckas för att lyckas vet ni väl? Hur man än vänder o vrider på saker o ting så kommer man inte undan allt. Även om man så vill o kämpar som en blå så kommer man tyvärr inte undan allt.. 

Livet handlar om att växa, mogna o bli en person. Bli något man kan stå för, vara stolt över. Andra människor tror tyvärr ibland att de kan ta bort den stoltheten men låt dej inte luras! Låt de inte ta stoltheten, tro istället ännu mer på dej själv o välj bort de som trampar på dej, trycker ner dej o spottar på dej där du ligger. Välj bort de som inte inser dina kvaliteér utan vakar över dina brister. För ska vi vara ärliga, vem är helt perfekt o fri från brister? Ingen. Absolut ingen. Säg den som har en alldeles tom ryggsäck från livets hårda skola.. 

Men hur gör man för att vända olycka till lycka? De flesta känner nog ingen sej i orden "man ska inte ta något för givet, livet är för kort".. Hur gör man då för att ta sej ut olyckan o inse att livet är för kort? Det går nog inte. Livet är inte bara lycka. Livet är även olycka. För som jag skrev, för att lyckas måste man misslyckas. Måste man inte då även känna sorg för att kunna känna lycka? 

Går det ut på att ha snyggast bil? Störst hus? Lydigast hund? Snyggaste skor? Mest mat i kylen? Bäst betalda jobb? Är livet en ständig tävling? Inte enligt mej. För mej är livet att leva här och nu. För varje sekund du ägnar åt det förflutna stjäls det en sekund av din framtid. Tänk dej då om du ägnar ett halvt liv åt det förflutna, hur mycket har du gått miste om? Du har säkert missat så många chanser, komplimanger, minnen för livet du nånsin kunnat ana. Det går inte att vara bitter för det som varit, det är inte det livet går ut på. 

Utveckla dej. Sug in allt som livet kan erbjuda! Det är bara du som formar dej själv o ditt runtomkring. Det är bara du som avgör ifall det du gör just nu är värt att ta med sej i framtiden. För vad är det för vits att leva om man inte ska minnas? 

Sluta engagera dej i andra människors liv, sluta undra hur de andra har det. Undra istället en stund över hur du har det o om du kan göra det/dej själv till något bättre. Behöver du inte göra det till något bättre - då tror jag att du är en lycklig jäkel! 

Hope there's someone 
Who'll take care of me 
When I die, will I go 

Hope there's someone 
Who'll set my heart free 
Nice to hold when I'm tired


Presagautes Is

Här har vi den lilla grisen som vi snart ska få äran att hämta hem! Jag är så nyfiken på henne, träffade henne när hon var någon dag gammal bara men då märks det inte mycket hur de är i personligheten. Nu är de fyra veckor o dundersöta! Iallafall på bild..! ;) Styggli

Jag har plåtat en av mina bästa vänner, Sara o hennes pojkvän Johan. Tillsammans har de bandet Styggli! Jag har fått äran att lyssna på senaste låten o den är ASBRA! Jag får rysningar av riktigt bra musik o det fick jag även när jag lyssnade på den! Inget dåligt betyg. 

Well, här kommer några av bilderna som jag fixat åt dom. Hoppas ni/de blir nöjda! 
Psst, copyright råder så vill ni låna en bild - fråga först! (Gäller förstås inte S eller J då..)