Livet..

Ibland tar livet stora vändningar och vad gör man då? Jo, man inser vad man kunde ha gjort bättre, inte gjort alls eller så funderar man på hur fan man egentligen tänkte. Men vad är livet då? Är det inte att erfaras, att upptäcka och att misslyckas. Man måste misslyckas för att lyckas vet ni väl? Hur man än vänder o vrider på saker o ting så kommer man inte undan allt. Även om man så vill o kämpar som en blå så kommer man tyvärr inte undan allt.. 

Livet handlar om att växa, mogna o bli en person. Bli något man kan stå för, vara stolt över. Andra människor tror tyvärr ibland att de kan ta bort den stoltheten men låt dej inte luras! Låt de inte ta stoltheten, tro istället ännu mer på dej själv o välj bort de som trampar på dej, trycker ner dej o spottar på dej där du ligger. Välj bort de som inte inser dina kvaliteér utan vakar över dina brister. För ska vi vara ärliga, vem är helt perfekt o fri från brister? Ingen. Absolut ingen. Säg den som har en alldeles tom ryggsäck från livets hårda skola.. 

Men hur gör man för att vända olycka till lycka? De flesta känner nog ingen sej i orden "man ska inte ta något för givet, livet är för kort".. Hur gör man då för att ta sej ut olyckan o inse att livet är för kort? Det går nog inte. Livet är inte bara lycka. Livet är även olycka. För som jag skrev, för att lyckas måste man misslyckas. Måste man inte då även känna sorg för att kunna känna lycka? 

Går det ut på att ha snyggast bil? Störst hus? Lydigast hund? Snyggaste skor? Mest mat i kylen? Bäst betalda jobb? Är livet en ständig tävling? Inte enligt mej. För mej är livet att leva här och nu. För varje sekund du ägnar åt det förflutna stjäls det en sekund av din framtid. Tänk dej då om du ägnar ett halvt liv åt det förflutna, hur mycket har du gått miste om? Du har säkert missat så många chanser, komplimanger, minnen för livet du nånsin kunnat ana. Det går inte att vara bitter för det som varit, det är inte det livet går ut på. 

Utveckla dej. Sug in allt som livet kan erbjuda! Det är bara du som formar dej själv o ditt runtomkring. Det är bara du som avgör ifall det du gör just nu är värt att ta med sej i framtiden. För vad är det för vits att leva om man inte ska minnas? 

Sluta engagera dej i andra människors liv, sluta undra hur de andra har det. Undra istället en stund över hur du har det o om du kan göra det/dej själv till något bättre. Behöver du inte göra det till något bättre - då tror jag att du är en lycklig jäkel! 

Hope there's someone 
Who'll take care of me 
When I die, will I go 

Hope there's someone 
Who'll set my heart free 
Nice to hold when I'm tired


Kommentarer
» Anna

Nu fick jag en sån där aha uplevelse så är det ju bra skrivet <3Kram Anna

2011-06-13 20:00:01
URL: http://panthera.blogg.no/
» anje

tack anna! ibland får hjärnan frispel med alla tankar vettu, då måste man printa ner dom nånstans så man har dom sparade. ;)KRAM! <3

2011-06-14 01:42:38
URL: http://hemmahostroll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback