Nostalgi med mitt Troll

Gravidbilderna jag tog häromdagen blev jättemysiga! Det vart lite krångel med kameran men trots mitt gnäll och några svordomar över den så gjorde den sitt jobb! Jag bjuder på några bilder lite senare, tills dess får ni kika på några gamla favoriter! 

Jag älskar verkligen de här bilderna! Fotograf är som ni kan se Gaute, ena delen av våra uppfödare. Han är grym och även en stor hjälp för mej i mitt fotande, jag har lärt mej massvis -om inte allt- av honom!

Graviditet

Dags att åka o fotografera mamma-mage! Spännande!

Mârtensmys

Igår tog jag med mej lilla Fisen o åkte mot den stora staden, det är ju full fart där inne denna helgen. Först gick jag en sväng på egen hand med sällskap av godingen MLI. Efter ett tag tyckte jag det började tunna ut lite på folk så jag hämtade skitungen för att ta en sväng med henne oxå - superbra miljöträning!! Tyvärr misstog jag mej lite så det var ganska trångt emellanåt men med lite godis löste vi den situationen! Andra hundar är fortfarande lite läskiga men så länge de inte säger något eller visar överdrivet intresse så bryr hon sej inte om dom. Gaphalsar som skäller o drar i kopplet däremot är inte populärt..inte så populärt hos mej heller så jag förstår henne.. ;) Något som irriterar mej är småhundar som är helt rabiata, personen som håller i kopplet (antagligen ägaren) säger inte ifrån utan lägger istället armen/handen framför bröstet på hunden för att hålla in den, pratar som en bebis och försöker få hunden att förstå att "neeeejdå, hunden äj inte falig, en söt liten voffsing ju!" HELT FEL!!! ..bara en parentes.. Tillbaka till mârten - vi tog även en tur på tivolit och jag kände nog att jag pressade lite på gränsen där, inte helt ok ställe att gå igenom, massa ungar som springer överallt, höga ljud o stora karuseller som svischar förbi! Men även där gick det supert, hon insåg att det finns människor i hennes egna höjd o herregud va intressant o kul! De där små människorna hade ju godis i händerna oxå, lätt att sno o slicka på! Lilla goa Fisen, henne är jag minst sagt stolt över!! 

En tung dag..

..men nu är den över. Med världens finaste man vid min sida har dagen gått ganska bra. Jobbigt och tungt, men bra. Jag har även världens bästa lillebror, det vill jag skrika ut till hela världen!! 

För övrigt så har Fisen inte bara börjat på valpkurs, hon har även fått äntra stallvärlden! Morgon o kväll går vi dit, tar ut hästar, mockar, ordnar o fixar, hon sköter sej galant den lilla skitungen! Håller sej på avstånd från hästarna men följer oss ändå hela vägen till o från hagen.

Livet på landet


Det märks ganska fort..

..vilka som skiljer på en tragisk människa o en människas tragedi. Jag skulle vilja påstå att det inte finns någon tragisk människa, var o en har sin ryggsäck packad med erfarenheter, upplevelser och känslor. Däremot kan det hända vem som helst att tragedier inträffar. Vad gör man när det sker gång på gång? När ska man inse att vänner tar en för att vara en tragisk människa när det egentligen handlar om situationer som livet framkallat? Hur märks det att vänner ser fel på de två olika sakerna..? 

På nåt konstigt sätt har jag Gyllene Tiders "När alla vännerna gått hem" i skallen. Nynnar hela tiden.. 

Ett barn som föds till världen är bland det finaste som finns! Hur, var och när detta barn växer upp spelar stor roll för dess framtid! Föräldrar skapar inte bara barnet genom att föda det, barnet skapas i många, många år efteråt. Formas likt en lerklump för att sen stelna o bli fast i formen. Hur kan man klandra en annan människa för dess personlighet när det inte är människans fel ifrån början?

Vissa föds verkligen med silversked i munnen, andra får kämpa som fan för att orka hålla sej vid ytan.

På torsdag..

..är det dags. Än en gång. Dags att säga farväl..fast jag tycker inte att det är ett farväl, det är ett "vi ses snart igen". 

Mina fina, lilla farmor. Världen är tom utan dej o din värme! Din trygghet..nu finns den inte kvar. Fan vad jag inte ville det här!!

Dagens katt.Här har vi Sune! 
Han gjorde misstaget att gå in i vår trädgård när Trollet o Fisen var ute. På bilden ser ni alltså resultatet av Sunes lilla promenad. O där satt han..säkert i flera timmar!

Vila i frid..

..lilla Eva. Jag minns första gången vi sågs, usch va läskig du var då - tyckte jag! Men jisses så fel jag hade och det insåg jag den gången du satt med i bilen hem till Säffle för att vara hos oss ett litet tag, du o Kamo. Varenda kväll sov du med mej i sängen, du jagade mina katter och du hade sönder vartenda läderkoppel jag vid den tiden ägde men det gjorde inget, jag var kär i dej ändå! Efter det tog du över syster Tikkas plats, du var nummer 1 för mej, av alla hundar hos x-presa. Nu finns du med i mitt hjärta o jag har fortfarande en liten bit av dej i Is, jag hoppas hon får din härliga, glada personlighet! 

En stor, varm kram till M & G som förlorat sin fina tjej, jag förstår att det är väldigt, väldigt tomt. Vart tog vägen vägen?

Den är ute på en åker o åker..

Nu har de harvat o grejat till det så då tar vi chansen o springer på åkern vareviga dag! I skogen är det fullt av bär o svampplockare så jag tror inte vi ska ta risken med att skrämma livet ur dom, de kan få plocka sina bär utan att Trollet ska säga sin mening om att de inkräktar på hennes skog. Nåväl, de ser nog lite skrattretande ut när Trollet sträcker ut sina smäckra ben, Fisen lumpar efter, dock några meter framför mej och bakom mej, sist o absolut minst, kommer Morgan studsandes för att ha koll på sina tjejor. Går vi riktigt långt (enligt Morgan) så studsar han fram till mej, ställer sej framför mina fötter o kurrar = mamma ska bära Katten Morgan minsann. 

Det är fantastiskt att se lyckan i hundarnas ögon när de kutar utav bara livet! Leya var en riktig livsnjutare, henne kunde man se lyckan i ögonen på flera mils avstånd! Underbart, då kan man inte låta bli att le.. Ytterligare en stjärna..

..lyser på himlen. Du gnistrar extra fint. Bara för mej! Ofattbart men livets gång är hård. 

Idag har jag kört hem Leya till min bror, hon har spenderat helgen här. En liten söt dam som lever upp till terrierryktet minsann. Jag kan väl säga såhär, mina hundar är väluppfostrade jämfört med den fröken! Hon skötte sej väldigt bra dock med tanke på allt som finns i det här huset, hundar o katter i vartenda hörn! Nu är det lugna gatan igen..det är kul med besök men väldigt skönt när de åker! ;)

Hjärtat värker..

Då var det dags igen. Dags att bryta ihop och komma tillbaka. 
Jag hoppas vi ses igen..

Jag är en tvivelaktig figur. 
Duger ej mycket till. 
Bakom ett hörn står döden på lur. 
Han tar mig när han vill.

Somliga går med trasiga skor, 
tills de har slutat gå. 
Djävulen som i helvetet bor 
får sig ett gott skratt då.


Finfina Chiefen

Bjuder på några bilder från i vintras. Vackra Chiefen!


Our lovely Hemi
Lilla Felix

Häromveckan fick jag äran att fotografera lilla söta Felix. Det var en utmaning i sej, dels för att det var första gången jag fotade barn, dels för att det fanns en önskan om att ha med bilen i "temat". Jag gjorde mitt bästa o här är en liten del av resultatet! Själv är jag väldigt nöjd. :) HUND

HUND HUND HUND HUND HUND HUND HUND HUND HUND HUND HUND HUND HUND!!! :D

Skördefesten

Well..under helgen har det varit skördefest på Näset. Vi hamnade bara på två stationer men det räckte för att få en dos av bonderiet! Skördefesten är alltså olika stationer över hela Värmlands Näs som har massa olika saker att visa. Loppis, ridning, försäljning av egenodlat, utställning av maskiner/traktorer, uppvisning av olika husdjur osv, osv..MASSVIS att se! Vi var på Thörners station o kollade på traktorer och på nån station vid Örrud där Siwan stod med sin lilla ponny T.C. Även den berömda grisen från Hotell Knorren (tror jag den heter) var där, jättesöt! Efter det var klockan för mycket o alla stationer stängde..vi som skulle åkt till Grön Ko för att lyssna på Dirty Petes men det hanns inte med. Nåväl, Fisen var med o kollade in traktorer o grisar, jättespännande tyckte hon, eller..grisen var väl lite läskig så vi kikade på håll där förstås. Superduktig liten fis jag har, enkel att ha med och lyhörd, verkligen lyhörd! Jag är så glad för den lilla skiten, underbara lilla skiten!